Víno je živý a citlivý produkt, ktorý si vyžaduje šetrné skladovanie, aby sa zaistili najlepšie podmienky pre jeho zrenie a vývoj.

Teplota: Ideálna skladovacia teplota vína je asi 10 – 14 ° C, ktorá by mala byť konštantná.

8 – 9 °C –  ľahké biele a šumivé vína, sladké biele dezertné vína

10 – 11 °C –  ťažké biele a šumivé vína, napr. šampanské, crémant, cava

12 – 13 °C – plné bielé víno, napr. Chardonnay, Burgundské, dezertné vína, ľadové vína atď.

14 °C – Portské víno

14 – 15 °C – ľahké mladé červené vína, Beaujolais , Pinot Noir

16 – 17 °C – mladé komplexné červené vína, napr. Burgundské, Saint Emilion, Pomerol, Chianti, Barbaresco atď.

18 – 19 °C – ťažké, plné a zrelé červené vína, napr. Rhône, Bordeaux Grand Cru Classe, Rioja Gran Reserva, Barolo atď.

Vlhkosť vzduchu: hladina vlhkosti medzi 50 – 75% je nevyhnutná na udržanie tesniaceho účinku korku, a tým na jeho účinnosť pri udržiavaní vzduchu mimo fľaše.

Tma: fľaša neposkytuje ochranu pred priamym slnečným žiarením a ultrafialové svetlo by mohlo byť škodlivé pre víno. Víno by sa preto malo skladovať v tme bezpečne chránenej pred UV žiarením.

Vibrácia: ak je víno vystavené opakovaným vibráciám, narušuje to biochemický vývoj vína. Vibrácie sú často dôvodom, prečo niektoré z najlepších vín nedosahujú svoju optimálnú chuť.

Vetranie: vetranie a nepretržitá cirkulácia vzduchu sú zásadne dôležité, aby sa zabránilo vzniku nepríjemných zápachov.

Nami predávané vinotéky a chladničky na víno sú 100 % vyrábané v Taliansku od svetoznámeho výrobcu chladiacích zariadení TECFRIGO. Zabezpečujú ideálne podmienky na skladovanie a prezentácie vína. Bližšie špecifikácie nájdete kliknutím na jednotlivé produkty.

Vinotéky, chladničky na víno podkategórie

Zobrazených 1–35 z 44 výsledkov