Skaza potravín je spôsobovaná chemickými reakciami, ku ktorým dochádza, ak sú potraviny vystavené vzduchu, teplote, vlhkosti, účinku enzýmov, rastu mikroorganizmov alebo boli kontaminované hmyzom. Tento proces môžeme spomaliť uložením potravín do vákua. Vákuové balenie znižuje absolútny tlak vzduchu v obale či kontajneri tým, že odstraňuje kyslík a odstraňuje prchavé látky. kyslík obsiahnutý vo vzduchu spôsobuje kazenie potravín, pretože jeho účinkom dochádza k procesu oxidácie, ktorá zapríčiňuje stratu nutričných hodnôt, chuti a ďalších vlastností potravín. Vzduch tiež podporuje rast mikroorganizmov a spôsobuje poškodenie mrazených potravín mrazom. Vákuové balenie predlžuje životnosť mnohých čerstvých potravín tým, že znižuje oxidáciu a zamedzuje bujneniu mikróbov (baktérií a plesní).
Vákuové baličky
Zobrazuje sa všetkych 16 výsledkov